Teraszburkolat.net - ismerje meg teraszburkolat típusainkat. Fa teraszburkolat, UPM teraszburkolat és Bonobo bambusz-műanyag teraszburkolat min?ségi alapanyagokból.
Teraszburkolat.net főoldal
 
Teraszburkolat kalkulátor   Ajánlatkérő űrlap   Kapcsolat   Kapcsolatfelvétel
Betűméret növel / csökken

Nyitoldal / AeroWood WPC teraszburkolat / AeroWood teraszburkolat ismertető

AeroWood teraszburkolat

 

Mennyiségi kedvezmény!

Bonobo és AeroWood WPC termékeink 20 m2 feletti lekötés esetén 20+5% kedvezménnyel vásárolhatók meg. A kedvezmény komplett rendszer (járófelület + párnafa + rögíztő klipsz) vásárlása esetén érvényes.
Bővebb információt a kedvezmény igénybevételének feltételeiről és a készletállapotról elérhetőségeinken kaphat.

 

 


A kültéri teraszburkolat típusok között egyre elterjedtebb a 55% faport, 35% polietilént és 10% egyéb anyagokat tartalmazó kompozit teraszburkolat.
A fa-műanyag burkolatok felülete rendkívül ellenálló, nem igényel olajozást, lazúrozást vagy egyéb felületkezelést. Rendeltetésszerű használat esetén ellenáll a penésznek, gombának, termeszeknek.
Többféle szín közül lehet választani, kínálatunkban a vörösesbarna és barna mellett immár grafitszürke teraszburkolatok is megtalálhatóak. A teraszburkolat anyagában színezett, ezáltal - kiemelten nagy igénybe vétel esetén - még a kopás helyén sem lesz színelváltozás. Ahogyan az minden WPC típusú, azaz fa-műanyag kompozit burkolatra jellegéből adódóan igaz, az általunk forgalmazott típusok is, színtől függően a telepítést követő első évben 10-20%-ot világosodik.

A fenti összetevők egyvelegét nagy nyomáson és magas hőmérsékleten formálják, ezáltal a teraszburkolat anyaga rendkívül ellenálló és könnyen megmunkálható lesz. A burkolatok 2,9 méteres szálakban rendelhetők, és akár ebben a méretben fel is használatóak abban az esetben, ha az egyes szálak végén a hőtáguláshoz szükséges szabad hely rendelkezésre áll.
Víztartalma 0,4%, a teraszburkolat felülete bordázott, ezért mikrobordázott oldalával felfelé alkalmazva nem csúszik, biztonságosan használható teraszon, kertben, stégként, medence környékén, tóparton is. A teraszburkolat CE tanúsítással rendelkezik.

 

AeroWood teraszburkolat típusok

 

AeroWood teraszburkolat Standard Deck típus

Aerowood teraszburkolat - Standard DeckAz AeroWood teraszburkolat Standard Deck típusú járófelülete 150x21x2900 mm-es. A járófelület egyik oldala mikrobordázott, a másik teljesen sima.

Az AeroWood Standard Deck teraszburkolat járófelületek rögzítése két módon történhet:
Az egyik (javasolt) módszer, amikor rozsdamentes acélklipszek segtségével, általános esetben a saját anyagából készült 40x30 mm-es alátétprofilokra rögzítjük a járófelületet.
A másik lehetőség, amikor a járófelületet átfúrjuk és  (a csavarfejek süllyesszétével) rozsdamentes csavarokkal rögzítjük, szintén jellemzően a rendszer részét képező alátétprofilhoz.


AeroWood teraszburkolat Mini Deck típus

Aerowood teraszburkolat - Mini DeckAz AeroWood teraszburkolat Mini Deck típusú járófelülete 100x20x2900 mm-es. Az Mini Deck járófelület egyik oldala mikro-, másik oldala makrobarázdált.
Az AeroWood teraszburkolat rögzítés ebben az esetben is két féle módon történhet:
Az egyik rögzítési mód, amikor a járófelületet a hozzá tartozó acélklipsszel csavarozzuk az alátétprofilhoz, de rendelhető és alkalmazható rozsdamentes acél klipsz is. A másik módszer, ahogyan a Standard Deck típusnál is, a felületen keresztüli átfúrás, majd rozsdamentes csavarral történő rögzítés. Ez a burkolattípus mindkét felülettel felfelé lerakható.

Az AeroWood teraszburkolat Standard Deck és Mini Deck típusainak megmunkált részei (faerezetű és szálcsiszolt felületek) a burkolat színétől függően, átlagosan 10-20% közötti mértékben világosodnak, míg a megmunkálatlan, telepítéskor sötétebb részek (pl. hornyok, barázdák, a burkolat éle) felveszik a megmunkált részek világosodás utáni színét, így a végső, egységes színfelület a telepítést követő 1-2 hónap alatt alakul ki.


AeroWood teraszburkolat Mosaico típus

Aerowood teraszburkolat - MosaicoAz AeroWood teraszburkolat Mosaico típusú járófelülete 300x300x20 mm-es.

Az AeroWood Mosaico teraszburkolat rögzítése rendkívül egyszerű, mindössze a táblaelemek oldalán elhelyezkedő illesztőpontok egymásba akasztásával történik. A burkolatot sík (pl. aljzatbetonra vagy korábbi hidegburkolattal ellátott felületre) általános esetben csavarozás nélkül lehet rögzíteni, de egyes esetekben szükséges lehet a kisebb felületek egyes pontokon történő rögzítése.

 AeroWood WPC teraszburkolat - színek

 

Az AeroWood WPC teraszburkolat megmunkált részei (faerezetű és szálcsiszolt felületek) a burkolat színétől függően, átlagosan 10?20% közötti mértékben világosodnak, míg a megmunkálatlan, telepítéskor sötétebb részek (pl. hornyok, barázdák, a burkolat éle) felveszik a megmunkált részek világosodás utáni színét, így a végső, egységes színfelület a telepítést követő 1-2 hónap alatt alakul ki.
A képek bal alsó sarkában lévő szín az eredeti színt, a jobb felső sarokban lévő szín pedig a WPC teraszburkolat végső színét ábrázolja.

AeroWood WPC teraszburkolat - barna szín   AeroWood WPC teraszburkolat - vörösesbarna szín
     
AeroWood Standard Deck és Mini Deck teraszburkolat -
Barna
  AeroWood Standard Deck és Mini Deck teraszburkolat - Vörösesbarna
     
     
AeroWood WPC teraszburkolat - grafitszürke szín   AeroWood Mosaico teraszburkolat - vörösesbarna szín
     
AeroWood Standard Deck és Mini Deck teraszburkolat -
Grafitszürke
 

AeroWood Standard Deck teraszburkolat -
HomokbézsA teraszburkolat telepítése és tárolása

Az AeroWood teraszburkolat Standard Deck és Mini Deck típusának telepítésénél kizárólag az első és az utolsó szálak esetében szükséges a járófelület csavarozása. A köztes szálakat egy rozsdamentes acél klipsz segítségével rögzíthetjük.
Amennyiben az átvételt követően nem kerül rögtön telepítésre a burkolat, lesúlyozva, teljes felületén alátámasztva, vízszintesen kell tárolni a burkolatanyagokat.


Környezettudatosság

Aki WPC burkolatot választ, két fontos területen is környezettudatos döntést hoz. A fa-műanyag burkolatok felületkezelést nem igényelnek, így a faburkolatokra jellemző, rendszeres felületkezelés nélkülözésével környezetünket tehermentesítik vásárlóink. Mivel a fa-műanyag burkolatok ipari célból termesztett fából készülnek, előállításuk nem esőerdők vagy egyéb védett trópusi erdők kivágásával jár.

 

 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép