Teraszburkolat.net - ismerje meg teraszburkolat típusainkat. Fa teraszburkolat, UPM teraszburkolat és Bonobo bambusz-műanyag teraszburkolat min?ségi alapanyagokból.
Teraszburkolat.net főoldal
 
Teraszburkolat kalkulátor   Ajánlatkérő űrlap   Kapcsolat   Kapcsolatfelvétel
Betűméret növel / csökken

Nyitoldal / UPM teraszburkolat / Fa-műanyag teraszburkolat telepítési útmutató

Fa-műanyag teraszburkolat telepítési útmutató

 

CONSTRUMA KEDVEZMÉNY!


UPM fa-műanyag teraszburkolatok 20 m2 feletti lekötés esetén 15+5% kedvezménnyel vásárolhatók meg, továbbá Budapesten és a 0. km-től számított 30 km-en belül ingyenesen, vidékre pedig 50% kedvezménnyel szállítjuk ki a megrendelt burkolatokat. A kedvezmény komplett rendszer (járófelület + párnafa + rögíztő klipsz) vásárlása esetén érvényes.
Bővebb információt a kedvezmény igénybevételének feltételeiről és a készletállapotról elérhetőségeinken kaphat.

 


A fa-műanyag teraszburkolat telepítése

A hőmérséklet hatására a fa-műanyag teraszburkolat tágul és zsugorodik, ezért a fa-műanyag teraszburkolat telepítésekor a tágulási rések kialakításának érdemes nagy figylemet szentelni. Általános esetben 3 méteres vagy annál hosszabb fa-műanyag teraszburkolat elemek esetén a tágulási rés akár 6 mm is lehet.
 

A fa-műanyag teraszburkolat aljzatának kialakítása

Az aljzat kialakítására két megoldás lehetséges:

  • A fa-műanyag teraszburkolat tartósínjének lefektetése jó vízelvezető képességű szilárd felületen (köves, tömörített talaj).
  • Tartós párnafa használat, melyből nagy teherbíró képességű keret készíthető. Szerkezeti keret kizárólag a párnafából készíthető, a tartósín erre a célra nem alkalmas.


Mindkét esetben a fa-műanyag teraszburkolat tartósínjének és a párnafáknak maximális sortávolsága 400 mm a két tartósín vagy párnafa középvonala között.
Fontos, hogy az összes fa-műanyag teraszburkolat tartósín vagy párnafa egyforma magasságban helyezkedjen el.

 

 

A fa-műanyag teraszburkolat lapjainak rögzítése

Következő lépés az első burkolatlap telepítése, mely 4x40mm-es csavarokkal történik. A fa-műanyag teraszburkolat bármelyik oldala kerülhet felülre. Fontos, hogy a rögzítés előtt meggyőződjünk arról, hogy a lap éle teljesen egyenes-e. A hőtágulás biztosítása miatt javasoljuk a csavarozás előtt az első lapon, a csavarnál valamivel nagyobb, ovális luk fúrását, tehát a fa-műanyag teraszburkolatok előfúrását. A fa-műanyag teraszburkolatok további lapjainak rögzítése T-kapoccsal és csavarokkal történik. Az utolsó burkolatlap belső peremét kapcsokkal és csavarokkal, a külső peremét csak csavarokkal, az első lap telepítésének megfelelően rögzítsük.

 

 

 

 

Fa-műanyag teraszburkolat fotógaléria

 

 

 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép