Teraszburkolat.net - ismerje meg teraszburkolat típusainkat. Fa teraszburkolat, UPM teraszburkolat és Bonobo bambusz-műanyag teraszburkolat min?ségi alapanyagokból.
Teraszburkolat.net főoldal
 
Teraszburkolat kalkulátor   Ajánlatkérő űrlap   Kapcsolat   Kapcsolatfelvétel
Betűméret növel / csökken

Nyitoldal / Fa teraszburkolat / Fa teraszburkolat telepítési útmutató

Fa teraszburkolat telepítési útmutató

 

 

 

Fa teraszburkolat - csöndes terasz

A fa teraszburkolat telepítése

Csavarozás előtt a fa teraszburkolat járófelületének előfúrására van szükség. Az előfúrás 3 mm-es fúróval történik. Előfúrás nélkül a fa berepedezik a csavarok mentén. A fa teraszburkolatok párnafái kész betonaljzatra, 16/32 mm-es döngölt kavicságyra vagy osztályzott murvára is rögzíthetők. Fontos, hogy a fa teraszburkolat hordozó felülete egyenletes, szilárd, de enyhén lejtős legyen. A fa teraszburkolat párnafáit, minden esetben a lejtésiránnyal párhuzamosan kell csavarozni, ezzel is elősegítve a víz elvezetését. A csavarozást 5 mm vastag  fakötésű, rozsdamentes csavarral végezzük. Minden szálat alátámasztásonként 2 csavarral, a szélén rögzítünk. A járófelület deszkái között minimálisan 5 mm rés szükséges, attól függően, hogy milyen széles a fa és mekkora a nedvességtartalma. Ha a rés nincs meg, vagy ennél kisebb, a fa teraszburkolat deszkái felnyomhatják egymást, felpúposodhatnak.
A fa zsugorodása vagy duzzadása miatt a fa teraszburkolatot célszerű mindkét oldalán szabadon hagyni.
A fa teraszburkolat tárolása

A fa teraszburkolat nyers faanyagainak tárolása párnafán, lécezve a sorok között, fedett helyen, letakarva és lesúlyozva történik. Helytelen tárolás esetén a terazsburkolat csavarodhat, elmozdulhat és berepedezhet, melyre garanciát nem vállalunk. Külföldi szállítás esetén előfordulhatnak keresztcsíkok, melyek a párnafák nyomai, ám ezek idővel, a fa érésével és a napsütés hatására eltűnnek. 

Fa teraszburkolat fotógaléria

 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép