Teraszburkolat.net - ismerje meg teraszburkolat típusainkat. Fa teraszburkolat, UPM teraszburkolat és Bonobo bambusz-műanyag teraszburkolat min?ségi alapanyagokból.
Teraszburkolat.net főoldal
 
Teraszburkolat kalkulátor   Ajánlatkérő űrlap   Kapcsolat   Kapcsolatfelvétel
Betűméret növel / csökken

Nyitoldal / Bonobo WPC teraszburkolat / WPC teraszburkolat ismertető

Bonobo WPC teraszburkolat

 

Mennyiségi kedvezmény!

Bonobo és AeroWood WPC termékeink 20 m2 feletti lekötés esetén 20+5% kedvezménnyel vásárolhatók meg. A kedvezmény komplett rendszer (járófelület + párnafa + rögíztő klipsz) vásárlása esetén érvényes.
Bővebb információt a kedvezmény igénybevételének feltételeiről és a készletállapotról elérhetőségeinken kaphat.

 

 

 

 

 

A Bonobo WPC teraszburkolat egy professzionális présgépen, magas hőmérsékleten és magas nyomáson, 60 % természetes bambuszrostporból, 30% polietilénből és 10% egyéb anyagokból készül.


A WPC teraszburkolat széleskörűen használható tereken, parkokban, medence köré, tópartokon, stb.
Összehasonlítva a fa és antiszeptikus padlóburkolatokkal, hatalmas előnyökkel rendelkezik: nem szükséges felületkezelni, ragasztani, alacsony fenntartási költségű, mezítláb járható, csúszásmentes, nehezen törhető, és 100%-ban környezetbarát.

 

Bonobo WPC teraszburkolat típusok


Bonobo WPC teraszburkolat Trend Line típus

WPC teraszburkolat - Trend LineA Bonobo WPC teraszburkolat Trend Line típusú járófelülete 146x25x5700 mm-es. A járófelület egyik oldala mikro-, a másik makrobarázdált.

A WPC teraszburkolat járófelületek rögzítése két módon történhet:
Az egyik (javasolt) módszer, amikor rozsdamentes acélklipszek segtségével az alátétprofilokra rögzítjük a járófelületet. Ebben az esetben kizárólag a mikrobarázdált oldalával felfelé rakható le a burkolat.
A másik lehetőség, amikor a járófelületet átfúrjuk és rozsdamentes csavarokkal rögzítjük szintén alátétprofilhoz. Ennél a rögzítési módnál a WPC teraszburkolat járófelülete bármelyik oldalával lerakható.


Bonobo WPC teraszburkolat Authentic típus

WPC teraszburkolat - AuthenticA Bonobo WPC teraszburkolat Authetic típusú járófelülete 150x25x5700 mm-es. Az Authentic járófelület egyik oldala teljesen sima, másik oldala pedig makrobordázott.

A WPC teraszburkolat rögzítés ebben az esetben is két féle módon történhet:
Az egyik rögzítési mód, amikor a járófelületet a hozzá tartozó rozsdamentes acélklipsszel csavarozzuk az alátétprofilhoz. A másik módszer, ahogyan a Trend Line burkolatnál is, a felületen keresztüli átfúrás, majd rozsdamentes csavarral történő rögzítés. Ez a burkolattípus azonban a rögzítés módjától függetlenül, mindkét felülettel lerakható.

 


Bonobo WPC teraszburkolat színek

A Bonobo WPC teraszburkolat megmunkált részei (faerezetű és szálcsiszolt felületek) a burkolat színétől függően, átlagosan 10-20% közötti mértékben világosodnak, míg a megmunkálatlan, telepítéskor sötétebb részek (pl. hornyok, barázdák, a burkolat éle) felveszik a megmunkált részek világosodás utáni színét, így a végső, egységes színfelület a telepítést követő 1-2 hónap alatt alakul ki.
A képek bal alsó sarkában lévő szín az eredeti színt, a jobb felső sarokban lévő szín pedig a WPC teraszburkolat végső színét ábrázolja.

 

WPC teraszburkolat - barna WPC teraszburkolat - sárga
Barna WPC teraszburkolat Sárga WPC teraszburkolat
   
   
   
   
WPC teraszburkolat - vörösesbarna  
Vörösesbarna WPC teraszbrukolat  

 

 

 

4 érv a WPC teraszburkolat mellett

  • 570 cm-es hossz
A WPC teraszburkolatok 570 cm-es szálakban érkeznek. A hosszú szálaknak köszönhetően lényegesen kevesebb az eselék, mint pl. a 220 cm-es szálak esetében. 
   
  • Rozsdamentes acél klipsz a rejtett rögzítéshez
A WPC teraszburkolat telepítésnél kizárólag az első és az utolsó szálak esetében szükséges a járófelület csavarozása. A köztes szálakat egy rozsdamentes acél klipsz segítségével rögzíthetjük a WPC teraszburkolat párnafáihoz.
   
  • Faerezetű szegély
A WPC teraszburkolat szegélye a járófelülettel egyező faerezetű, ezért kiváló lezárása a teraszburkolatnak.
  
   
  • Vásárlási lehetőség közvetlenül az importőrtől, ezáltal kedvező ár
Cégünk közvetlenül a gyártótól vásárolja a WPC teraszburkolatot, ezért lehetőségünk van arra, hogy a piac egyik legkedvezőbb ajánlatát biztosítsuk


A WPC teraszburkolat az 570-es szálaknak köszönhetően rendkívül gazdaságosan, kevés eselékkel hasznosítható. Az alábbi példákon szemléltetjük az anyagszükségletet egy 180 cm és egy 150 cm széles terasz burkolásához. Itt jól látható, hogy általában a piacon kapható 220 cm hosszú deckből 180 cm-es terasz szélesség esetén 120 cm az eselék, ami az összes felhasznált deck 18%-a, míg 570 cm hosszú deck esetén ez csupán 5%. Ugyanez 150 cm széles terasz burkolásakor 220 cm-es deckek esetén 32%, 570 cm-es deckeknél mindössze 21% hulladékot jelent.

Nagyításhoz kattintson a képre!

WPC teraszburkolat - szemléltet? ábra

 

 

Bonobo WPC teraszburkolat és szerelvényei

 

 

WPC teraszburkolat - járófelület WPC teraszburkolat - párnafa WPC teraszburkolat - acélklipsz WPC teraszburkolat - csavar, tipli
WPC teraszburkolat járófelület WPC teraszburkolat párnafa WPC teraszburkolat rozsdamentes acél rögzítőelem Csavarok és tiplikBonobo WPC teraszburkolat tisztítása

 

WPC teraszburkolat szennyeződése WPC teraszburkolat tisztítás
Por Szappanos forró víz, súrolókefe
Rozsdafolt Közönséges tisztítószer vagy fehérítő
Kréta Fehér kréta esetében szappanos forró víz, a színes krétát nem lehet letörölni
Jég és hó Kálcium-klorid vagy bazaltőrlemény, majd szappanos víz
Festék és piszkos tárgyak okozta szennyeződések Savas kémhatású tisztítószer (10-15 perc után eltávolítandó)
Olajfolt Háztartási tisztítószeres forró víz
Gyümölcs és vörösbor Tisztítószer és fehérítő keveréke, forró vzzel hígítva
Tintafolt A tintafoltot általában nem lehet eltávolítani, fehérítős, tisztítószeres víztől azonban elhalványul.


Minden esetben ügyeljen a WPC teraszburkolat tisztaságára, mert idővel a szennyeződéseket sokkal nehezebb eltávolítani. Ha a WPC teraszburkolatot ismeretlen anyaggal kell tisztítani, javasoljuk, hogy egy nem feltűnő helyen végezzen próbát, így csak kis felületen lehet elszíneződés. Ha nincs változás, használja bátran más helyeken is. A legtöbb szennyeződés azonban vízsugárral eltávolítható.

Mint minden természetes alapanyagot tartalmazó felület, így a Bonobo WPC teraszburkolat színe is változhat a telepítést követő napsütéses időszakokban a napfény és az ultraibolya sugárzás hatására. A Bonobo WPC teraszburkolat megmunkált részei (faerezetű és szálcsiszolt felületek) világosodnak, míg a megmunkálatlan, telepítéstkor sötétebb részek (pl. hornyok, barázdák, a burkolat éle) felveszik a megmunkált részek világosodás utáni színét, így a végső, egységes színfelület néhány hónap alatt alakul ki. 

A WPC járófelület és a hozzá tartozó alátétprofil kizárólag teraszburkolatként alkalmazhatók, teherviselőként, illetve szerkezeti célra nem használhatók.

A bambusz-műanyag teraszburkolat használatáról és karbantartásáról itt olvashat bővebben >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
 
Oldaltérkép